Lesmethode

 
 

Peuters houden van dansen en bewegen. Al van jongs af aan reageren kleintjes op muziek en genieten ze ervan om mee te wiegen. 


Peuterdans is een uitnodiging aan kinderen om hun fantasie te gebruiken en zich vrij te bewegen op allerlei soorten muziek.


In een gezellige, speelse sfeer en met zorgvuldig voor peuters opgebouwde lessen beleven ze niet alleen wekelijks plezier met elkaar.

Door het gebruik van speciale materialen en met oefeningen die peuters aanspreken, prikkelt de les ook de ontwikkeling van de motoriek en de taal, en zet het de kinderen ‘in beweging’, zowel lichamelijk als geestelijk, wat bovendien tot een goede conditie leidt.


Er kunnen maximaal 10 kinderen per groep deelnemen. De ouders/verzorgers blijven tijdens de les in de studio.

 

Peuterdans

Kleuters houden van dansen op muziek. Ze zijn in staat om eenvoudige posities en formaties in de ruimte uit te voeren en om te reageren op muziek.


Deze technische vaardigheden combineren we met het gezamenlijke vertellen en dansen van spannende verhalen. Ook in deze les staan dansplezier en creativiteit centraal.


Kleuters leren hoe handen en voeten kunnen "spreken", hoe ze verschillende stijlen van muziek in beweging om kunnen zetten, maar ook hoe je als groep rustig samen simpele opdrachten uitvoert.


Elk blok van drie lessen staat in het teken van een thema, zoals kerst of lente, maar kan ook een onderwerp zijn dat de kleuters zelf aandragen. Daarnaast staat in elk blok een positie uit het klassieke ballet op het programma.


Er kunnen maximaal 12 kinderen per groep deelnemen. De ouders/verzorgers zijn tijdens de les niet in de studio aanwezig.

Kleuterballet

Leslocaties:

Het Claverhuis (dinsdag en woensdag)

Meneer de Wit (zaterdag)

Contact